Detta innehåll är endast tillgängligt för inloggade. Vänligen logga in nedan.
Festkväll med Mörnbäcks gubbar
Nära 300 medlemmar och gäster deltog i Borås industri- och handelsklubbs festkväll den 8 november. Men vid kaffet efter trerättersmiddagen fanns betydligt fler personer i restaurang Astern genom imitatören Jörgen Mörnbäcks många figurer.
Jörgen Mörnbäck hör till landets främsta imitatörer. Han har fört imitationens konst några steg längre. Nu är det mycket sång och musik som gäller och bland annat fick publiken uppleva diverse kända figurer i en rad oväntade bluesnummer, bland annat en Pulsen blues. Man fick vidare höra Frank Sinatra sjunga Abba och Lasse Berghagen framföra en vintervariant på ”Stockholm i mitt hjärta”.
Många ”gamla gubbar” håller än menade Jörgen Mörnbäck och bjöd påKung Carl Gustaf, Loffe Carlsson, Magnus Härenstam, Björn Skifs, Povel Ramel, Peter Jide, Carl-Jan Granqvist, Göran Persson, Peps Persson, Sten-Åke Cederhök, liksom ”Birger” i Stefan & Krister. Raden av imiterade personer visar Jörgen Mörnbäcks kapacitet.
Elfsborgs nyligen förvärvade guld i Allsvenskan talades det förstås om. Jörgen Mörnbäck bekände sig som Elfsborgare som går på Borås Arena, medan hans tekniker beskrevs som Gaisare som går på lugnande tabletter.
Björn Ranelid fick tala om kvinnan som det första könet, men också vittna om att en fotboll gör ont att få på könet. Bland fotbollsfigurer märktes Erik Hamrén, Lars-Åke Lagrell och Glenn Hysén. Fler gubbar i den långa raden: Janne Josefsson, Mark Lewengood, Sven Wollter, Arne Weise, Lasse Kronér, Tomas Pettersson, Bob Dylan, Robert Wells.
Priset i Jörgen Mörnbäcks kavalkad tog nog hans raska uppläsning av sagan om Rödluvan, där publiken fick välja aktörer. ”Kurt Olsson” agerade berättare, Glenn Hysén Rödluvan själv, Jonas Gardell den stilige jägaren och Göran Person den elaka vargen.
Njutbar trerätters
Menyn för festkvällen i restaurang Astern, som restaurangchef Mikael Berglund Hveem och hans personal åstadkommit, såg ut så här:
Förrätt:
Räksoppa med hembakat bröd. Till vilken serverades ett Hardys Nottage Hill, Riesling Australien.
Varmrätt:
Rimmad torskrygg med knaperstekt pancetta serverades med rostade rotfrukter och rödvinssås och till detta avnjöts en Cabernet Sauvignon, närmare bestämt La Delizia.
Dessert:
Chokladrulltårta med vit chokladmousse och marmelad på röda vinbär. Samt kaffe eller te plus avec.
Detta innehåll är endast tillgängligt för inloggade. Vänligen logga in nedan.