Framgångsrikt arbete bygger på passion

–Att arbeta hårt med någonting man älskar kallas passion. Motsatsen, att arbeta hårt med något man inte bryr sig om betyder bara stress. Joachim Frykberg citerade den brittisk-amerikanske författaren och föreläsaren Simon Sinek när han vid Handelsklubbens februarimöte berättade om sitt arbete som vd för Jula.

–Det gäller att hitta en balans, sa Joachim, en resultatinriktad lagspelare som hämtar mycket från idrotten. Han betonade vikten att vara sig själv, att vara nyfiken, visa respekt och ta ansvar samt att veta vad man brinner för.

–Jag är en stark USA-vän och gillar inställningen att ”ingenting är omöjligt”, att om man jobbar i ett jäkla tempo så händer det saker. Ingenting ska stå still, det gäller att ta initiativ, stå på hälarna.

Den inställningen avspeglas också i Julas utveckling till ett företag som omsätter 7,5 miljarder kronor (en ökning från 400 miljoner år 2002), har 3500 anställda samt 101 varuhus i tre länder.

–Jag gillar förändring och har förmånen att få vara med och leda förändringsarbete, att hela tiden fundera över om man är bättre i dag än i går och om man kommer att vara bättre i morgon än i dag.

Läs hela referatet här >>>

Detta innehåll är endast tillgängligt för inloggade. Vänligen logga in nedan.