Anna Strömwall

Flygplatsdirektör, Göteborg Landvetter Airport, Swedavia
Anna Strömwall - Swedavia, Göteborg Landvetter AirportAnna Strömwall - Swedavia, Göteborg Landvetter Airport

Den 10 november får Handelsklubben besök av Anna Strömwall, flygplatschef på Göteborg Landvetter Airport. Hon kommer att berätta om sitt arbete med klimatomställning, krishantering under pandemin, och vikten av samarbeten.

När logistikhubbar och internationella företag i regionen växer ökar också behovet av välfungerande flygförbindelser. Samtidigt står hela transportbranschen inför en klimatomställning – och med en lamslående pandemi precis bakom sig finns det varken facit eller färdiga lösningar för flygplatschef Anna Strömwall.

Det hon däremot har i sin arsenal är en lång erfarenhet av ständigt förbättringsarbete och ledarskap inom logistik och supply chain management. Efter sin civilingenjörsexamen har hon arbetat med logistik och transport i både Sverige och Schweiz, inklusive betydande roller på APM Terminals i Göteborgs hamn såväl som Swedavia (ända sedan det hette Luftfartsverket).

Landvetter flygplats och området runt omkring är hemvist åt runt 100 företag och totalt cirka 3 000 medarbetare, och Anna Strömwall beskriver det som en egen liten stad. Där samarbeten mot gemensamma mål blir avgörande för att omställningen ska bli verklighet.

Missa inte chansen att lyssna på den här lärorika och inspirerande föreläsningen den 10 november.

Anna Strömwall växte upp i Lerum, utbildade sig i Linköping och har arbetat med logistik i Malmö, Stockholm, Lausanne och Göteborg. Sedan 2019 är hon flygplatschef på Landvetter flygplats, medan större delen av fritiden går åt till hennes tre barns sporter. Hon är ledare i ishockey och brinner för att utveckla barnen till goda lagkamrater. Bor numera i Billdal, söder om Göteborg, och försöker nyttja närheten till havet både sommar- och vintertid.

Detta innehåll är endast tillgängligt för inloggade. Vänligen logga in nedan.