Novemberevent

November-event i Simonsland

Borås Industri- och Handelsklubbs sedvanliga November-event hölls 2013 i nya Textile Fashion Center i Simonsland och nyöppnade restaurang The Company. Drygt 270 medlemmar och gäster deltog i evenemanget, som bjöd på trerättersmiddag och underhållning med Gunhild Carlings orkester.

Orkestern, som nyligen uppträtt för kungahuset, har i pressen bland annat beskrivits med ord som ”musikglädje som smittar”, jazz när den är som bäst” och ”orkesterns styrka är dess solister”. The Carling Family och Carling Big Band är andra namn.

I sitt välkomsttal konstaterade Handelsklubbens ordförande Bertil Larsson att nya Simonsland är en för tillställningen passande före detta industriell miljö och han konstaterade att Handelsklubben i sin logotyp faktiskt som en detalj har före detta Svenskt Konstsilkes fabriksskorsten.

Simonsland ägs och har utvecklats av Kjell Berggrens fastighetsbolag Kanico till ett Textile Fashion Center med hyresgäster som Textilhögskolan, Textilmuseet, Marketplace Borås, Proteko, Inkubatorn i Borås samt Drivhuset med flera. Tidigare var fastigheterna hemvist för det anrika företaget Svenskt Konstsilke, tidigare ägt av Borås Wäfveri.

För mat och dryck i nyöppnad Boråskrogen The Company svarade krögarna Nicklas Nilsson och Mikael Brännwall.

Och menyn såg ut som följer:

Välkomstdrink: Gancia Prosecco.

Förrätt: Skaldjurstårta toppad med stenbitsrom. Serverad med örtsallad, citron och dill. Dryck: Maycas Del Limari.

Varmrätt: Grillad oxfiléc tourrnedos, sås rossini smaksatt med anklever och tryffel. Serverad med höstprimörer och duchesspotatis. Dryck: Marques Casa Concha.

Dessert: New York Cheescake. Dryck: Angostura 1919.

Detta innehåll är endast tillgängligt för inloggade. Vänligen logga in nedan.