Bengt Baron

 2021-12-10 11:45
(Klicka på symbolen för att lägga till i din kalender)

OS-guldmedaljör, affärsman, och sommarpratare

Bengt Baron har haft förmånen att göra en lång och krokig resa från barndomen i Afrika och uppväxten i den lilla simhallen i Finspång, till spännande uppdrag i näringslivet. Resan har gått via prispallar på OS, universitet i USA, flertalet vd-jobb, fem börsintroduktioner, och ett antal styrelseuppdrag. Nu ger han dig sin egen skräddarsydda verktygslåda för ledarskap och personlig utveckling.

Bengt Baron har tagit OS-guld i simning och varit sommarpratare i Sveriges Radio P1. Inte nog med det så är han idag en skarp entreprenör som delar med sig av sina lärdomar och sin ”verktygslåda” som han använder när han tar sig an nya utmaningar. Han drar paralleller, och belyser även olikheter, mellan idrotten och näringslivet. Bengts förhoppning är att du får med dig minst en ”ahaupplevelse” och lär dig att uppskatta motgångar.

I sina operativa uppdrag har Bengt fått prova på alla typer av ägarmodeller såsom statligt, publikt, familj, private equity, och entreprenörslett. Idag har han inget operativt uppdrag men är styrelseordförande i Thule, Enzymatica, Ifoodbag, och styrelsemedlem i APAC. Dessutom är han engagerad i Beta Team Performance och Medley AB.

Bengt är 59 år gammal och sambo med Ninna. Han har två utflugna döttrar, Cecilia och Linda, med förra frun Agneta. Han bor sedan några månader tillbaka på Kungsholmen i Stockholm efter att ha bott i Järfälla i över 30 år. Bengts stora passion – förutom idrott, träning och entreprenörskap ­– är att resa. Och efter cirka 500 dyk är det ganska tydligt att han allra helst upplever dessa nya platser under vattnet.


Anmälan är fortfarande öppen.

För att anmäla/avanmäla dig måste du logga in.


Logga in »

31 anmälda
Bengtson, Henrik (Antal gäster: 0)
Bengtsson, Anki (Antal gäster: 0)
Bogsjö, Thomas (Antal gäster: 0)
Carlberg, Emil (Antal gäster: 1)
Ekdahl, Klas (Antal gäster: 1)
Engström, Eva (Antal gäster: 0)
Holhammar, Marcus (Antal gäster: 0)
Häregård, Kerstin (Antal gäster: 0)
Jorstadius, Pär (Antal gäster: 0)
Karlsson, Marie (Antal gäster: 0)
Mild, Jesper (Antal gäster: 1)
Nilsson, Christian (Antal gäster: 1)
Olsson, Carl-Johan (Antal gäster: 1)
Otter, Carl (Antal gäster: 1)
Persson, Göran (Antal gäster: 0)
Persson, Anders (Antal gäster: 1)
Petersson, Viktor (Antal gäster: 0)
Regner, Jeanette (Antal gäster: 1)
Rådberg, Magnus (Antal gäster: 0)
Törnblad, Joakim (Antal gäster: 1)
Törnblad, Nadja (Antal gäster: 0)
Zachrisson, Ulf (Antal gäster: 0)

Logga in