Johan Lassing

 2018-09-14 11:45
(Klicka på symbolen för att lägga till i din kalender)

Control is futile and change is for losers.
Fredag 14 september bjuder Handelsklubben in till ett spännande samtal om teknikens roll i framtiden. Johan Lassing kommer att dela lärdomar från sitt företagande, ledarskap och kompanjonskap och koppla dessa till hur vi kan navigera rätt i en värld som allt mer formas av ett radikalt ökande teknikinnehåll.

När Johan Lassing var halvvägs igenom forskarstudierna i kommunikationsteori på Chalmers startade han 2001 bolaget Qamcom, i huvudsak för att skapa ett jobb åt sig själv. Arbetsmarknaden för nyutexaminerade tekniska doktorer var mycket dyster i kölvattnet av IT-bubblans briserande några månader tidigare och budskapet var att flytta till Stockholm för att möjligen få jobb. Försöket med Qamcom blev trots omständigheterna, med hjälp av några forskarkollegor, en kusin och lån från Handelsbanken, en lyckad satsning. Bolaget växte på tre år till en omsättning på över 100 miljoner och fick dubbla Gaselldiplom genom att sälja nätverksswitchar och annan obskyr utrustning och framtiden såg ljus ut. Verkligheten var dock av en annan uppfattning och det som såg ut som en lysande affärsidé kom på skam och bolaget fick identitetskris under några år fram till 2009. Från 2010 och framåt har Qamcom ägnat sig åt expansion genom innovativa affärsmodeller sprungna ur lärdomar dragna från den ursprungliga produktfasen och observationer och reflektioner från identitetskrisen. Bolaget, som idag är en liten koncern, omsätter ca 250 miljoner och sysselsätter runt 200 personer och rankas som ett av Sveriges mest högkompetenta företag inom sina kärnområden.

Johan är född i Borås, uppvuxen i Fristad och, efter 20 år i Göteborg, bosatt i Borås igen sedan 2011. Han blev byggingenjör efter fyra år på Teknis, har en civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik och en doktorsexamen i Kommunikationssystem från Chalmers. Johan är gift med Hanna och har två döttrar som är 7 och 11 år.


Anmälan är fortfarande öppen.
För att anmäla/avanmäla dig måste du logga in.

Klicka här för att logga in »

3 anmälda
Rådberg, Magnus (Antal gäster: 0)
Wirfalk, Catrin (Antal gäster: 1)

Logga in